На Факультеті наземних споруд і аеродромів відбулась перша Міжнародна науково-практична конференція «ДИЗАЙН У ПРОСТОРІ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ»

          17-18 квітня 2024 на кафедрі комп’ютерних технологій дизайну і графіки Факультету наземних споруд і аеродромів (ФНСА) відбулась перша Міжнародна науково-практична конференція «ДИЗАЙН У ПРОСТОРІ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ» («DESIGN IN THE SPACE OF NEW TEHNOLOGIES»).

Захід проходив серед  фахівців у галузі дизайну та новітніх технологій з усього світу викладачів факультету та студентів. Атмосфера на конференції панувала наповненнням атмосферою творчості та інновацій, де струмінь ідей перепливав з кожним виступом.

Серед запрошених гостей, першими виступили відомі дослідники у сфері візуального дизайну, які привітали усіх присутніх і поділились своїми дослідженнями щодо впливу технологій на процеси творчості та візуалізації ідей:

Justyna Kobylarczyk, Dean’s representative of the Department of Living Environment, Faculty of Architecture, Crakow University of Technology, Doctor Habilitatus in Architecture, Professor, Poland;

Beata Jablonska – Associate Professor, Department of Art Theory and History, Academy of Fine Arts and Design in Bratislava, Slovakia;

 

Спікери з різних країн ділилися своїми успішними кейсами, демонстрували нові методи та інструменти, що дозволяють зробити дизайн більш ефективним та креативним.

Крім теоретичних доповідей, учасники мали можливість взяти участь у практичних майстер-класах з використання новітніх програмних продуктів та технологій у дизайні від студента Анзорі Лежави овітньої програми ІТ-Дизайн.

Особливу увагу привернули інтерактивні презентації студентських проєктів, де молоді таланти студент Скибінський Антон та Пуцик Михайло представляли свої ідеї та роботи розроблений сайт та мобільний застосунок, вражаючи гостей своєю креативністю та вмінням використовувати нові технології.

Організатори щиро дякують усім учасникам за плідну роботу, цікаві доповіді та активну участь у дискусіях. Бажаємо подальших творчих успіхів, натхнення та нових наукових досягнень!