Факультет наземних споруд і аеродромів приймає участь у розробці індустріального парку Bucha Techno Garden

   

          Команда Бучанської агенції регіонального розвитку провела онлайн-зустріч із викладацьким та студентським колективом Факультету наземних споруд і аеродромів НАУ, під час якої презентувала амбітний проект Bucha Techno Garden для обговорення актуальних питань, обміну ідеями та налагодження співпраці між Агенцією та Університетом у подальших спільних проектах.

Зокрема, проект Bucha Techno Garden охоплює територію площею у майже 3,5 тис. гектарів, що планується використовувати для розбудови таких кластерів, як транспортно-логістичний, виробнично-складський, медичний, IT, науково-навчальний та оздоровчо-рекреаційний.

Основна точка фокусу – відбудова та реконструкція аеропорту Антонов, який стане стратегічним об’єктом для відновлення регіону. Цей проект враховує розбудову інфраструктури для пілотів та пасажирів. Усе це спрямовано на створення більш людоцентричного, соціально-інклюзивного та бізнес-стратегічного аеропорту-магніту, який буде приваблювати різні громади та країни. Турецькі партнери вже долучилися до розробки концепції реконструкції, спрямованої на стрімке зростання міжнародних пасажиро- та вантажних потоків.

Наприкінці цього місяця плануємо разом зі студентами НАУ провести партисипативний воркшоп, метою якого стане розробка просторових та програмних рішень щодо активації території індустріального парку BTG та формування комплексного та обґрунтованого бачення розвитку території аеропорту «Антонов» в цілому.

Команда Агенції висловлює вдячність декану факультету наземних споруд і аеродромів НАУ – кандидату архітектури, доценту Октябрині Володимирівній Чемакіній за організацію зустрічі, студентам за активну участь та всьому професійному викладацькому колективу за жваве і важливе обговорення проекту Bucha Techno Garden.