Представники Факультету наземних споруд і аеродромів прийняли участь зустрічі Програми USAID АГРО та партнерських університетів

             17-18 квітня 2024 року доцент кафедри аерокосмічної геодезії Роман Третяк представив Національний авіаційний університет на конференції «Річна зустріч Програми USAID АГРО та партнерських університетів», організатором якої була Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

У конференції взяли участь представники органів влади, об’єднань територіальних громад та фахових асоціацій із землеустрою, а також 18 університетів, які співпрацюють з Програмою USAID АГРО у питаннях впровадження сучасних інструментів просторового планування для управління територіальними громадами.

До діалогу долучилися урядовці, парламентарі, представники громадського сектору. У свою чергу університети представили їм свої кейси допомоги громадам у впровадженні кращих світових практик управління земельними ресурсами. Також під час заходу освітяни побували у Бучі та ознайомилися з проєктами відновлення громади.

Почуте та побачене допоможе університетам стати ще ефективнішими консультаційними хабами з просторового планування для громад, щоб прискорити відновлення України.