РОЗШИРЕННЯ КОЛА ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНЦІЙ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ НАЗЕМНИХ СПОРУД І АЕРОДРОМІВ

   

          За ініціативи в.о. декана ФНСА Октябрни Чемакіної відбулася  зустріч-коучинг студентів ФНСА з відомим архітектором-урбаністом, президентом Спілки урбаністів України, бізнес-аналітиком, директором  Державного підприємства “Науково-дослідний інститут геодезії та картографії” та співзасновником проектного бюро Urban Design  Станіславом Дьоміним.

Зустрічі передувала домовленість ФНСА з   ДП НДІГК щодо участі колективу у впровадженні дуальної освіти та формуванні індивідуальних освітніх траєкторій студентів, які навчаються за напрямами «Архітектура та містобудування» і «Геодезія та землеустрій» шляхом проведення навчальних і виробничих практик на базі інституту, надання консультативної допомоги, теоретичної підготовки для майбутньої роботи в інституті, формування актуальної тематики курсового і дипломного проектування тощо.

Студенти отримали вичерпну інформацію щодо сучасного ринку геопросторових даних в світі,  розширення кола професійних компетенцій в проектуванні просторового розвитку територій населених пунктів України,  компонування та макетування географічних та топографічних карт, використання засобів для картографії та географічної локалізації за допомогою географічних інформаційних комп’ютерних систем, можливостей  дистанційного зондування земних ресурсів із використанням повітряних літальних засобів. Співпраця архітекторів і землевпорядників стосується постановці і виконання завдань з інформаційної підготовки території й прогнозу використання цієї території. Саме на це звернув увагу Станіслав Дьомін, розповівши про шлях отримання відповідних знань, навичок та вмінь. Також він підкреслив про необхідність набуття високого рівня професійної ерудиції, широкої інтелектуальної обізнаності та розуміння значення професій архітектора, урбаніста, землевпорядника.

Наостанок зустрічі Станіслав Дьомін  побажав студентам успіхів в навчанні та отриманні професійних знань: «Не бійтеся того, що ви не знаєте. Бійтеся того, що ви не хочете знати».