Для студентів Факультету наземних споруд і аеродромів представництво HALO Trust провели лекцію на тему «Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами»

          19 квітня студенти і викладачі Факультету наземних споруд і аеродромів НАУ прослухали лекцію «Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами» від благодійної організації The HALO Trust, яка займається гуманітарною протимінною діяльністю на території України. Зустріч організовано кафедрою аерокосмічної геодезії та землеустрою ФНСА.

Лектор Ярослав Пащенко розповів про студентам, що таке міна, які бувають її різновиди та які види вибухонебезпечних предметів, знайдених в Україні. Також він охарактеризував ознаки потенційно небезпечних територій локації, на яких можна зустріти міни, методи приховування вибухонебезпечних предметів, які офіційні, неофіційні попереджувальні знаки та правильні дії для збереження здоров’я та життя.

Учасники освітнього процесу активно долучились до обговорення замінованих місць і територій нашої країни, відзначивши як важливо поглиблювати свої знання з теми поводження з вибухонебезпечними предметами заради своєї безпеки та впевнених дій у надзвичайних ситуаціях.

Дякуємо ХАЛО ТРАСТ в Україні за важливу роботу та корисну інформацію!