Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів відвідали Метроном з циклу “Безбар’єрність та інклюзивне будівництво, як пріоритетний розвиток галузі”

           

          Студенти 1-3 курсів кафедри архітектури та просторового планування ФНСА НАУ разом із старшими викладачами Наталією Бжезовською та Ольгою Баженовою 8 лютого 2024 року відвідали Метроном для архітекторів, дизайнерів та забудовників на тему “Безбар’єрність та інклюзивне будівництво, як пріоритетний розвиток галузі”.

Безбар’єрність є одним з пріоритетних напрямків у відбудові об’єктів України. Всі проєкти нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту повинні повністю відповідати потребам маломобільних груп населення. Головна мета архітекторів – зробити комфортним життя всього населення країни.

       На заході розглядали натупні теми:

  • Інклюзивність, як обов’язкова умова Відбудови та нового урбаністичного майбутнього України.

– Інклюзивність з точки зору різних напрямків та галузей:

– Архітектура та будівництво медичних закладів, торгівельних центрів, житлових комплексів  та ін..;

– Суспільний простір;

– Дизайн інтерʼєрів;

– Ландшафтний дизайн.

– Думка експертів з інклюзівності.

– Сформувати стале бачення і розуміння архітектури нового безбар’єрного майбутнього України.

Обговорювалися інклюзивні норми та впровадження їх в проєктуванні та будівництві в Україні. А також, введення в навчальні програми для архітекторів та дизайнерів спеціальних предметів з специфіки інклюзивності.

Участь у такому важливому для України заході була дуже цікавою і корисною для майбутніх архітекторів, що будуть відбудовувати нашу країну.