Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів знайомляться з творчістю видатних художників України y

          Студенти  2 курсу спеціальності «Дизайн», ОПП «ІТ-Дизайн» кафедри комп’ютерних технологій дизайну і графіки Факультету наземних споруд і аеродромів під керівництвом наставника групи  Носенко О.О. відвідали виставку в Українському домі «Боривітер» Алли Горської.

Студенти познайомились із творчістю художниці, їх вразили картини з натяком на недоліки суспільства, яскраві абстракції, портрети видатних українців, зображення мозаїк з українськими героями, унікальні фотографії радянських часів та архівні документи, що розповідають про те, як радянська влада стежила за митцями 1960-х років та як боялась їхньої творчості. Все це частина виставки на честь художниці дисиденти та громадської діячки Алли Горської.

На виставці представлено понад 100 творів живопису, графіки, ескізів монументальних робіт з музейних і приватних колекцій, а також архівних матеріалів, що висвітлюють творчу й громадську діяльність мисткині-шістдесятниці та її найближчого кола, однак, на превеликий жаль більшість монументальних робіт Алли Горської майже втрачена. Частина мозаїк залишилася на тимчасово окупованій території, інша частина була зруйнована під час жахливих обстрілів. Приклад — мозаїчне панно “Боривітер” у Маріуполі, назва якого увійшла до назви самої виставки.

Творчість художниці Алли Горської вразила студентів поглядом на життя, де кожна картина має власну техніку виконання і особливості сприйняття.