Практична орієнтованість підготовки майбутніх фахівців Факультету наземних споруд і аеродромів у співпраці з Компанією SikaUkraine

           16 квітня 2004 року, в рамках  впровадження елементів дуальної освіти та формуванні індивідуальних освітніх траєкторій студентів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» на Факультеті наземних споруд,під час практичного заняття «Будівельне матеріалознавство», було проведено семінар на тему «Сухі будівельні суміші» з представником Компанії SikaUkraine Владиславом Дейнегом. На зустрічі були присутні заступник декана ФНСА Валентина Грабовчак та викладачі кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів.

Sika – це спеціальна хімічна компанія, що займає провідні позиції у розробці та виробництві систем та виробів для склеювання, герметизації, демпфування, армування та захисту в будівельному секторі та автомобільній промисловості. Sika має дочірні компанії в 101 країні світу та виробляє на понад 300 заводах.

Координатор заходу Владислав Дейнега продемонстрував студентам і викладачам основні види продукції які виготовляє «Sika», де використовують, за якою технологією та які переваги має дана будівельна продукція.

Також студенти мали можливість використати продукцію Компанії Sika Ukraine на практичному занятті, провести дослідження на зчеплення (адгезія) з різними будівельними поверхнями: керамічними, скляними та металевими.

У зв’язку з практичною орієнтованістю підготовки майбутніх фахівців із будівництва, студентам було корисно ознайомитися з класифікацією та властивостями будівельних матеріалів, основними технологічними процесами у процесі їх виготовлення та застосування.

Очікуємо на подальшу співпрацю ФНСА НАУ та Компанії SikaUkraine.

нь.