Факультет наземних споруд і аеродромів отримав 60 посібників від USAID для забезпечення навчального процесу з питань розробки Комплексних планів просторового розвитку територіальних громад

         3 травня 2024 року відповідно до угоди з Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та партнерських університетів, серед яких Національний авіаційний університет, кафедра аерокосмічної геодезії та землеустрою Факультету наземних споруд і аеродромів отримала 60 посібників для навчального процесу з питань розробки Комплексних планів просторового розвитку територіальних громад.

Раніше, 17-18 квітня 2024 року, за підтримки Програми USAID АГРО відбулась зустріч представників університетів для обговорення та актуалізації запитів бізнесу, громад та органів державної влади щодо підготовки фахівців з просторового планування територій. Дуже приємно, що одним із доповідачів там був випускник Національного авіаційного університету Дмитро Макаренко, в. о. Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Кафедра аерокосмічної геодезії та землеустрою НАУ готує фахівців з просторового планування за освітніми професійної програми “Геоінформаційні системи і технології” й “Землеустрій та кадастр”.

В сучасних умовах саме університет є основою для експериментальних проектів та базою підготовки студентів – нових фахівців, які першими опановують інновації.

Студенти магістратури зможуть використовувати надані посібники, вивчити методологію просторового планування територій громад та користуватись новими технологіями та геоінформаційними системами аналізу і управління для прийняття рішень й реалізації завдань розвитку територіальних громад.

Запрошуємо навчатись у нас в магістратурі за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», як на базі освіти бакалавра, так і в якості другої вищої освіти!