Факультет наземних споруд і аеродромів поглиблює співпрацю із Бучанською агенцією регіонального розвитку

          Поєднання практичних і теоретичних практик є важливим фактором в процесі підготовки спеціалістів у сфері архітектурного середовища. Тому в рамках співпраці між Бучанською агенцією регіонального розвитку та Факультетом наземних споруд і аеродромів. 29 січня відбулась зустріч в.о. декана Факультету наземних споруд і аеродромів Октябрини Чемакіної та студентів-архітекторів і викладачів кафедри архітектури і просторового планування із керівником Агенції Олексієм Мартинюком.

Студенти отримали можливість долучитися до роботи над проєктами післявоєнного відновлення, зокрема, у розбудові промислової, цивільної інфраструктури та житла у форматі партисипативного воркшопу. Його мета – розробка просторових та програмних рішень щодо активації території індустріального парку Bucha Techno Garden та формування комплексного та обґрунтованого бачення розвитку території аеропорту «Антонов».

Під час першої зустрічі студенти та викладачі кафедри архітектури познайомились із територією, де планується розбудова індустріального парку Bucha Techno Garden. Територія проектування охоплює площу майже 3,5 тис. гектарів, що планується використовуватися для розбудови таких кластерів, як транспортно-логістичний, виробнично-складський, медичний, IT, науково-навчальний та оздоровчо-рекреаційний. Варто зауважити, що студенти мали нагоду обговорити актуальні питання із керівником Бучанської агенції Олексієм Мартинюком для формування ідеї проекту з погляду переваг для розвитку бізнесу. Також до обговорення були долучені представники населення Бучі, щоб студенти мали змогу поглянути на проєкт під призмою різних зацікавлених сторін. Коровкінг «Портал» представив студентам бачення Бучанської громади відносно індустріального парку Bucha Techno Garden. Звіт зустрічі можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/reel/261048207021342

Зазначимо, що студентів-архітекторів Факультету наземних споруд і аеродромів неодноразово залучають до розробки проектів які мають втілення у розбудові, реконструкції та відбудові України.

Висловлюємо щиру вдячність представникам Бучанською агенцією регіонального розвитку за співпрацю та можливість здобути новий досвід.