На Факультеті наземних споруд і аеродромів відбувся круглий стіл – «ГОДИНА ЗЕМЛІ»

          27 березня 2024 року о 15:00 наставники груп кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів ФНСА: Олександра Шевченко, Катерина Омельченко та Олександр Горб провели відкриту онлайн зустріч зі студентами 1 і 2 курсів присвячену обговоренню стану навколишнього середовища та екологічної безпеки в Україні.

До уваги присутніх було запропоновано 6 студентських доповідей з презентаціями, які стосувалися дуже важливих тем:

– «Якість повітря в містах та сільській місцевості»;

– «Ефективні альтернативні джерела енергії»;

– «Екологічна безпека»;

– «Небезпечні геологічні процеси: причини і способи запобігання»;

– «Проблеми водопостачання мегаполісів»;

– «Усунення наслідків військової діяльності».

В першу чергу варто відзначити зацікавленість усіх учасників заходу в аспектах підтримки безпечного стану водних, земельних, лісових, харчових ресурсів та повітря у нашій державі. Бурхливу дискусію викликали питання особистої відповідальності за чистоту ареалу власного існування, а також методи боротьби з наслідками техногенного та антропогенного забруднення в результаті військових дій, що відбуваються на території України.

Серед гостей на зустрічі була присутня заступник декана з науково-організаційної роботи ФНСА Валентина Грабовчак, яка в заключному слові відмітила високу якість доповідей, презентацій та згуртованість студентства в питаннях підвищення якісних показників навколишнього середовища.

Чекаємо усіх бажаючих на наших відкритих зустрічах!