Комунікативне наукове співробітництво студентів Факультету наземних споруд і аеродромів

 

          11 квітня 2024 року в ЗВО «Університет Короля Данила» (м. Івано-Франківськ)  відбулась ХІ Міжнародна наукова конференція «Студентські наукові дискусії поза форматом», присвячена обговоренню широкого кола питань та пошуку шляхів розв’язання актуальних проблем, зокрема в  архітектурі та містобудуванні.

У роботі конференції взяли участь представники Факультету наземних споруд і аеродромів (ФНСА), які запропонували для обговорення студентством таке дискусійне  питання – розв’язання проблем розвитку населених пунктів та аеропортів, розташованих на узбережжі водойм.

Дмитро Журавель, магістрант 1 курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» НАУ, оприлюднив результати досліджень «Створення штучних островів для розв’язання містобудівних проблем розвитку авіаційних перевезень» (науковий керівник – Галина Агєєва,  к. т. н., с. н. с., доцент кафедри інфраструктури авіаційного транспорту, Дійсний член Академії будівництва України).

Була узагальнена світова та вітчизняна практика містобудування; зроблений акцент на особливостях технологічних рішень будівництва аеропортів на штучних островах, зокрема Міжнародного аерпорта «Кансай» у Осацький затоці (Японія); оцінені негативні впливи будівництва та експлуатації саме таких аеропортів на навколишнє середовище тощо.

Участь у таких міждисциплінарних заходах – чудова можливість,  попри труднощі воєнного стану,  поєднати зусилля студентів різних закладів вищої освіти,  спрямувати їх на самореалізацію та побудову успішної кар’єри.

Електронна версія тез доповіді розміщена у Репозиторії НАУ – https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63099.