Викладачі Факультету наземних споруд і аеродромів прийняли участь у Всеукраїнській науково-технічній конференції «НОВІТНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МІСЬКОГО БУДІВНИЦТВА ТА ГОСПОДАРСТВА»

          24-26 квітня 2024 року науковці кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів представила власні дослідження на IV Всеукраїнській науково-технічній конференції «НОВІТНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МІСЬКОГО БУДІВНИЦТВА ТА ГОСПОДАРСТВА» організованій Національним університетом водного господарства та природокористування. Захід був присвячений проблемам розвитку і відновлення міст, визначенню новітніх трендів і перспектив просторового розвитку міських утворень, новим поглядам на визначення та моделювання міської мобільності, сучасним підходам до енергоефективності міських будівель і споруд, інноваційним методам розрахунку інженерних конструкцій будівель та споруд. 

На порядок денний секції «Реконструкція об’єктів будівництва» були винесені актуальні наукові дослідження кафедри:

1) «Проблеми нормування вимог до реконструкції об’єктів будівництва, як процесу подовження життєвого циклу будівель» доповідач – к.т.н., доц., докторант кафедри Сергій Скляренко, науковий консультант – зав. кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів д.т.н., проф. Антон Махінько.  

2) «Чисельне моделювання впливу повітряної ударної хвилі на будівельні конструкції засобами ЛІРА-САПР» доповідач – аспірант кафедри Тарас Донець, науковий керівник – проф. кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів, д.т.н., проф. Марія Барабаш. 

3) «Моделювання підземних споруд цивільного захисту в BIM-технології. Процес моделювання. Переваги і проблеми моделювання» доповідач – аспірант кафедри Антон Поляков, науковий керівник – проф. кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів, д.т.н., проф. Олександр Лапенко. 

Вітаємо наших молодих науковців та їх наставників!