Візит до Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки ім. В.Г. Заболотного (ДНАББ)

          Бакалаври 1-го курсу кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів  Факультету наземних споруд і аеродромів НАУ разом із керівником практики Олександрою Шевченко відвідали Державну наукову архітектурно-будівельну бібліотеку імені  В. Г. Заболотного.

Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного – спеціалізована установа загальнодержавного значення у сфері будівництва та архітектури. Світла простора будівля площею 3 048,3 м² має чотири поверхи, що дозволяє бібліотеці сповна виконувати покладені на неї функції, включаючи й соціокультурну (проведення презентацій, конференцій, семінарів, круглих столів, книжкових виставок, майстер-класів, тренінгів, мистецьких заходів тощо). До послуг користувачів бібліотеки –актова зала, дві читальні зали, абонемент, просторий вестибюль, ігрова кімната для дітей, читацька кав’ярня та ін. Книгосховища оснащено сучасними технічними пристроями. Функціонує система клімат-контролю, сучасні протипожежні та безпекові системи, які забезпечують захист приміщень, де зберігається галузевий фонд, а також фонд цінних і рідкісних видань.

Також враховано особливості обслуговування осіб з інвалідністю, для чого облаштовано пандус, зручні підходи до читацького місця та спеціальний санвузол. У ДНАББ створено комфортні умови для надання послуг користувачам та для праці, відпочинку бібліотечних працівників.

Екскурсія відбулась 7 червня 2024 року. Студенти зазирнули в усі куточки бібліотеки. Після завершення екскурсії студенти виразили свою подяку працівникам бібліотеки за цінні знання та можливість познайомитися з роботою та ресурсами цієї видатної установи. Дякуємо директорці бібліотеки Наталії Світлій та співробітникам бібліотеки за теплу зустріч та захопливу розповідь!