Викладачі факультету наземних споруд і аеродромів прийняли участь в конференції USAID АГРО «Розвиток просторового планування територій громад Київщини»

     

          14 лютого кафедра аерокосмічної геодезії та землеустрою представила Національний авіаційний університет на регіональній конференції «Розвиток просторового планування територій громад Київщини», що проводилась за підтримки Програми USAID АГРО у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Учасники обговорили значення просторового планування та користь комплексного плану розвитку території громади, а також успішний досвід співпраці університетів і громад у впровадженні просторового планування.

Доцент кафедри Роман Третяк у своїй доповіді підкреслив переваги Національного авіаційного університету в підготовці та перепідготовці спеціалістів з просторового планування для територіальних громад, які потребують знань з профільних для НАУ напрямків: аерофотознімання, дешифрування знімків, географічні інформаційні технології, містобудування, землеустрій, просторове планування. Було представлено успішні кейси розробки компонентів комплексних планів студентами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», які працювали у філії кафедри на виробництві.

Завідувач кафедри Юрій Великодський обговорив з представниками громад можливість проходження ними курсів НАУ з просторового планування, а також участь студентів і викладачів у розробці комплексних планів громад. Також було досягнуто домовленостей з підприємствами, які займаються аерофотозніманням та розробкою комплексних планів, про участь студентів у виробничому процесі.