Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів опановують професійні компетентності на виробництві

          28 травня 2024 року здобувачі вищої освіти та колектив кафедри комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів Факультету наземних споруд і аеродромів НАУ відвідали виробничі корпуси та тренінг-центр ТОВ «Ruukki Україна» – передового постачальника огороджувальних конструкцій на основі сталі (https://www.ruukki.com/ukr). В рамках заходу студенти ознайомилися з сучасними та екологічними розробками в сфері покрівельних технологій. Покрівля Ruukki забезпечує протидію сонячним променям і утворенню корозії. Бренд постійно модернізує свою продукцію, пропонуючи споживачам передові покрівельні технології.

Надзвичайно цікавою була екскурсія у робочі цехи, оснащені автоматизованими європейськими технологічними лініями з виготовлення металочерепиці, фальцевої та модульної покрівлі Ruukki. Головний механік Ходос Валерій Вікторович змістовно та професійно розповів присутнім про особливості виробничого процесу та монтажу елементів покрівлі Ruukki.

В рамках навчального тренінгу, проведеного менеджером з розвитку продуктів Яременком Василієм Петровичем, студенти не лише ознайомилися з історією виникнення компанії, але і отримали важливі для майбутньої професії теоретичні знання щодо технічних характеристик, довговічності та надійності покрівельних матеріалів. Загальне захоплення викликав практичний кейс від директора виробництва Книша Володимира Петровича із визначення товщин цинкового та полімерного покриття.

Навіть повітряна тривога не стала на заваді цікавій екскурсії, адже відвідувачі провели цей час в технічно оснащеному та комфортному укритті, спорудженому за сучасними вимогами.

Кафедра комп’ютерних технологій будівництва та реконструкції аеропортів ФНСА НАУ надзвичайно вдячна керівникам та співробітникам ТОВ «Ruukki Україна» за надану можливість познайомитися з технологіями виробництва та продуктами компанії Ruukki, а також за корисні інформаційні матеріали та лабораторні зразки.