Презентація архітектурної освіти в Національному авіаційному університеті на Міжнародній виставці InterBuildExpo

          20-22 березня 2024 року  в Міжнародному виставковому центрі відбулася  Міжнародна  виставка InterBuildExpo – найпотужніша будівельна подія України, яка щорічно збирає більше 1000 брендів та 30 тисяч відвідувачів. Виставка проходить з 1994 року і є найочікуванішим галузевим заходом.

Сьогодні InterBuildExpo – це три павільйони експозиції, які охоплюють усі напрямки будівництва, а також інтерактивні майданчики для проведення презентацій, майстер-класів, демонстрацій продукції та технологій. Унікальна ділова програма налічує більше 40 професійних заходів закритого та відкритого формату та сегментована по основним напрямкам галузі.

Важливою подією ділової програми 22 березня  стала панельна дискусія на тему “Освіта в архітектурі: виклики та потреби 2024 року” від Медіа групи DMNTR | «Дім та Інтер’єр» Модератор: Олександр Кащенко – декан архітектурного факультету КНУБА. Спікери: Чемакіна Октябрина – декан факультету наземних споруд і аеродромів НАУ; Михайло Бутик – декан факультету будівництва та архітектури КиМУ, випускник НАУ. Були обговорені питання використання штучного інтелекту в архітектурному і дизайнерському проектуванні, необхідність практичної підготовки фахівців у співпраці з стейкхолдерами, сучасні виклики відновлення України в обговоренні освітньо-професійних програм підготовки фахівців архітектурно-будівельної галузі. Чемакіна О.В. розповіла про досвід факультету наземних споруд і аеропортів, зазначивши важливість формування індивідуальних освітніх траєкторій студентів, розширення кола професійних компетенцій, складання тематики дипломного проектування студентів-архітекторів відповідно до потреб сьогодення. Дискусія стала важливою підтримкою для подальшого розвитку і активізації навчального процесу в Національному авіаційному університеті.