На Факультеті наземних споруд і аеродромів розпочала роботу «Аерогеодезична літня школа НАУ»

          На факультеті наземних споруд і аверодромів з 03 червня розпочала роботу «Аерогеодезична літня школа НАУ для студентів спеціальностей “Геодезія та землеустрій” та “Будівництво та цивільна інженерія”.

Першими гостями стали стейкхолдери  Олексій Куценко та Дмитро Матвійчук з компанії GeoFix (https://geofix.store/ua/), яка є офіційний дистриб’ютором в Україні  таких міжнародних компаній як GeoMax, Hi-Target, EFix, A-Geo та EcoFlow в Україні.

GeoMax, Hi-Target, EFix, A-Geo – міжнародні компанії, що займаються розробкою та виробництвом високоякісного геодезичного обладнання

Представники компанії GeoFix розповіли про сучасне геодезичне обладнання та продемонстрували тахеометри з Android та сенсорним екраном, GPS-приймачі Matrix II з лазером до 10 м та GeoPuls з зеленим лазером, який використовується як віха, а також ручний лазерний сканер AlphaGEO SLAM R100.

Також для студентів та викладачів провели майстер-клас з лазерного сканування, створивши дві хмари точок: всередині навчального корпусу та на території НАУ. Ці хмари точок будуть використані нашими фахівцями для розробки проєкту благоустрою території НАУ.

 

Дякуємо компанії GeoFix за корисний досвід для наших студентів і викладачів, за проведене сканування та подарунки!

Більш детально про описані технології Олексій та Дмитро розповіли раніше на конференції – рекомендуємо подивитись їхню доповідь: https://www.youtube.com/watch?v=NOw-3KCI6eA