Аерогеодезична літня школа НАУ (4-й день)

          6 червня на Аерогеодезичну школу НАУ завітали представники компаній “КМС” та “Київстар”.

ТОВ “КМС” – офіційний майстер-дистриб’ютор в Україні компанії Trimble Navigation.

Представники компанії “КМС” Дмитро Мизін, Олег Глушко та Віталій Глущенко представили сучасне геодезичне обладнання Trimble: два GNSS-приймача, роботизований тахеометр, лазерний сканер.

Гості продемонстрували роботу нових технологій Trimble, що автоматизують та полегшують роботу геодезистів та землевпорядників.

Представник компанії Kyivstar Михайло Туряниця розповів про масштабний проєкт Київстар зі створення системи RTK, яка складається з мережі наземних базових GNSS-станцій Trimble та забезпечує точність позиціонування 2.5 см.

Київстар швидко розгортає RTK-систему, оскільки вже має мережу базових станцій стільникового зв’язку з джерелами безперебійного живлення.

Як пояснили Олег Глушко та Дмитро Мизін, перешкоди для роботи GNSS, що створюються базовими станціями стільникового зв’язку, успішно долаються завдяки унікальним технологіям Trimble.

Зустріч тривала більше двох годин, студенти задавали питання і не відпускали гостей, не дивлячись на відсутність світла та розряджену зарядну станцію.

Дякуємо нашим гостям за величезний обсяг цікавої та корисної інформації!