Представники Факультету наземних споруд і аеродромів долучились до обговорення питань розбудови інклюзивного середовища на форумі «Підприємництво без бар’єрів: діалог держави, бізнесу та громадськості»

          У Бучі відбувся форум «Підприємництво без бар’єрів: діалог держави, бізнесу та громадськості», який відвідали в.о.декана Факультету наземних споруд і аеродромів Октябрина ЧЕМАКІНА, заступник декана ФНСА Валентина ГРАБОВЧАК, завідувач кафедри інфраструктури авіаційного транспорту Олександр ДУБИК, доцент кафедри інфраструктури авіаційного транспорту Олександр ПАЛИВОДА та студенти 2 курсу ФНСА.

Візією форуму є розбудова країни підприємців, у якій співпраця між трьома ключовими секторами — державою, бізнесом та громадськістю створює сприятливі умови й можливості для ведення безбар’єрного підприємництва в Україні.

Серед спікерів:

Максим Кушнір – заступник Міністра у справах ветеранів України,

Олександра Степаненко заступник директора Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Віталій Музиченко — генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Заступник міністра соціальної політики України у 2019-2023 рр.

Уляна Пчолкіна –  громадська діячка, заступниця голови правління ГО «Група активної реабілітації», голова правління спілки «Ліга сильних», консультантка з питань безбарʼєрності Superhumans Center.

Ольга Безпалько –  директорка департаменту соціальної політики АТ «Укрзалізниця».

Ігор Райков — засновник/СЕО девелоперської компанії «Спільнота», засновник Школи професійного девелопменту Urbanland.pm та автор курсу «Містотворці».

Марко Савицький — архітектор, засновник архітектурного бюро Savytskyy Design член Архітектурної Містобудівної ради м. Львова, співавтор змін до закону України про Охорону культурної спадщини ведучий проекту Ukraïner «Відновлення міст».

Наталія Савчук — заступник голови правління – головний операційний директор UKRSIBBANK BNP Paribas Group, та інші.

Форум став майданчиком для нетворкінгу та обговорення нагальних питань розбудови інклюзивного середовища для ведення підприємницької діяльності в Україні.

Серед обговорень було питання декан ФНСА Чемакіна О.В. щодо доцільності проведення соціологічних опитувань з метою вивчення думки громадськості для розбудови інклюзивного середовища.  В коментарях спікери зазначили, що користуватись одними нормативними документами не достатньо, потрібно обговорювати з громадськістю, людьми з інвалідністю, звертатись до представників громадських які надають підтримку ветеранам, людям з інвалідністю та ВПО.

Учасники розглянули успішні кейси співпраці держави та підприємців у створенні без бар’єрного середовища та роль бізнесу у розв’язанні соціальних проблем.

На останок ФНСА домовився про співпрацю з департаментом соціальної політики АТ «Укрзалізниця» який представляла директорка Ольга Безпалько, архітектором Савицьким Марко, засновником архітектурного бюро Savytskyy Design та іншими організаціями.