FGSA

          14-15 березня 2024 року на кафедрі аерокосмічної геодезії та землеустрою факультету наземних споруд і аеродромів Національного авіаційного університету відбулась ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології землеустрою, кадастру та управління земельними ресурсами». 

Дякуємо всім учасникам конференції за два неймовірно цікаві та насичені дні.

На конференції були представлені доповіді провідних компаній, які займаються розробкою та впровадженням ГІС в управлінні земельними ресурсами, навігаційно-геодезичним забезпеченням землеустрою, просторовим плануванням та відновленням територій, використовують БПЛА та супутникові знімки для оцінки та моніторингу земель.

Конференція пройшла за підтримки Департаменту розвитку національної інфраструктури геопросторових даних Держгеокадастру України, Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), Всеукраїнської аеро-геодезичної асоціації, Асоціації фахівців землеустрою України, ГІС-кадастрової асоціації України, громадської спілки «ГІС-асоціація України».

Учасники мали змогу ознайомитись зі створенням і розвитком національного геопорталу та його роботою в умовах воєнного стану.

Досвідом впровадження геоінформаційних технологій у землеустрої та управлінні земельними ресурсами поділились представники компаній «ECOMM Co», «МагнетікВан Муніципальні Технології», «Кайлас АЕРО/ГІС технології», «ГЕОНІКС», «ULab», благодійного фонду «ГІС-асоціація України», Міністерства просторового планування та навколишнього середовища Суринаму.

Досвідом розробки комплексних планів та просторового планування поділились  експерти Програми USAID АГРО, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», компанії «Архізем», Асоціації міст України.

Сучасним методам збору геопросторових даних та сучасному навігаційно-геодезичному обладнанню приділили велику увагу компанії «Навігаційно-геодезичний центр», «Систем Солюшнс», «ЕЛНАВ», «КМС», «Геофікс».

Використання БПЛА та супутникових знімків для оцінки та моніторингу територій представили компанії «ТВІС», «Калвер Авіейшн», «ШЕЛС».

 

В конференції взяли участь представники обласних управлінь Держгеокадастру, інженери-землевпорядники міських, селищних та сільських громад, державних та приватних підприємств, науково-педагогічні працівники, аспіранти та студенти закладів вищої освіти України.

Дякуємо всім учасникам конференції за активну участь.

Відеозапис доповідей та збірник тез конференції Ви можете знайти на сайті конференції https://gis.nau.edu.ua/conf/land2024